Rätt belysning gör hemmet större

Tycker du att ditt hem känns litet och trångt? Då bör du se över belysningen i hemmet. Med rätt lampor kan du skapa illusioner av ett större och rymligare hem. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Rikta belysningen mot väggarna

Först och främst behöver du bra lampor för att uppnå önskad effekt. Hos Lampgallerian hittar du ett stort sortiment av snygga lampor för alla stilar och ändamål. Här hittar du läckra designlampor för inomhus- och utomhusbruk. Här hittar du även bra väggbelysning som kan göra att rummet upplevs som större. Belysningen är en av de absolut viktigaste detaljerna och genom att rikta en lampa mot väggen ger du rummet en känsla av extra rymd. Testa även att rikta belysningen mot tavlor och andra konstverk för att uppnå samma effekt.

Flera ljuspunkter

De allra flesta hem har för få ljuspunkter, vilket gör att rummen ser mindre ut än vad de faktiskt är. Se därför till att ha många ljuspunkter i varje rum. Ju större rum, desto fler lampor behövs. I ett vardagsrum brukar fem till tio ljuspunkter vara lagom. Tänk på att variera med olika typer av belysning för att rummet ska vara funktionellt och hemtrevligt. Allmänbelysning utgörs oftast av taklampan och ger ett spritt sken i rummet. Stämningsbelysning utgörs ofta av dekorativa lampor som ger en trevlig känsla. Funktionbelysningen ger ett praktiskt och riktat ljus för särskilda ändamål, exempelvis läsning. Tillsammans ger dessa en känsla av ett luftigare och större hem.

Låt lamporna vara en del av inredningen

Sist men inte minst bör du låta lamporna vara en del av inredningen. Välj vackra lampor som får ta plats i hemmet. En ståtlig lampa med bra ljus kan skapa en känsla av ett rymligare rum. Våga vara kreativ när du inreder med lampor!