Belys husets utsida

Under hösten och vintern blir det mörkt ute om kvällarna. Då är det både mysigt och praktiskt med belysning på utsidan av huset. Dessutom minskar risken för inbrott när det är ljus i trädgården.

Belysning vid takfoten

När du anlitar https://www.villatakexperten.se/ för att se över taket uppskattar de belysning om det är lite skumt ute. Att sätta upp en ljusslinga längs med takfoten ger både vackert och smart ljus.

När krävs en elektriker?

Om man ska göra en ny installation, sätta ut nya eluttag eller liknande behöver man anlita en elektriker. Samma sak gäller om man känner sig det minsta osäker på vad man håller på med. När man sätter upp utebelysning måste man också vara helt säker på att belysningen verkligen lämpar sig att ha ute. I de allra flesta fall går belysningen bara sönder om den inte tål fukt, men det kan också bli så att den kortsluter och orsakar en brand.

Utebelysning med batteri

Om man inte har tillgång till elektricitet utomhus och man inte vill dra ut el finns det också många ljusslingor och lysande figurer som drivs med solceller eller batterier. Man får förvisso byta batterier någon gång i månaden men annars är det väldigt bra alternativ.