Belys ditt fina tak och skapa dynamik i trädgården

Det blir allt vanligare att även bry sig om sin utomhusmiljö under de mörka årstiderna. Det syns inte minst på att fler väljer att ha ljuskällor i sina trädgårdar, samt belysa sina fasader. Ett litet annorlunda sätt att belysa din fastighet är att lägga fokuset på taket.

Har du precis renoverat ditt tak, eller har du ett annorlunda tak som förtjänar att synas även under de mörka timmarna? Då kan det passa perfekt att belysa. För dig som ännu inte har dina drömmars tak kan det vara läge att genomföra en takrenovering. Välj då att anlita DM Tak för bästa resultat. De har länge arbetat med tak i Stockholms innerstad och kan verkligen ge dig det tak du drömmer om.

Så belyser du ditt tak

Att ljuskällor kan skapa dynamik och trevnad vet vi. Många fokuserar redan nu på att inreda med ljus inomhus, men hur ska du gå tillväga för att ta med dig den känslan ut? Idag finns mängder av belysning för utomhusbruk. Allt från strålkastare som ställs på marken och som belyser fasaden, till små spottar att ställa i rabatten. Det gäller att du hittar rätt belysning just för dig. När du ska belysa ett tak kan spottar vara att föredra. Om du är osäker på placering kan du fråga din takläggare från DM Tak hur de ska placeras. För installation är det bra att anlita en elektriker. Fördelen med spottar är att de kan riktas på olika sätt och på så vis belysa just de punkter du vill framhäva. På en fastighet med torn eller vindskupa är det snyggt att låta just denna synas lite extra.

Tänk på det här när du belyser utomhus

Det finns dock några saker som du bör tänka på innan du går loss med belysningen. Det kan vara bra att prata med grannarna och fråga hur de upplever ljuset. Om de störs av det går det kanske att rikta ljuset på ett annat sätt. Du bör också tänka på djuren. Visste du att fladdermöss störs av det allt mer ljussatta samhället? Det är därför viktigt att se till att det finns mörka platser där de kan komma till ro. Lämna till exempel ett skjul i trädgården obelyst så att fladdermössen har en plats att vila på. Det är trots allt viktigt att alla trivs.