Inred med belysning

Det finns mängder med olika knep att ta till när du ska inreda i hemmet. På internet kan du hitta guider, tips och trix från experterna, men även hitta inspiration på sociala medier. Att ha det snyggt, stilrent och modernt i hemmet är något som de allra flesta vill, men att lyckas med inredningen kan vara betydligt svårare.

[IMAGE=d2JJoefMPXNL.jpg]

Något som allt för många människor glömmer bort är vikten av belysning i sitt hem. Man lägger ner stora pengar på att köpa snygga soffgrupper, stolar, textilier, mattor och tavlor, men om det inte finns en bra belysning så kommer hemmet ändå att kännas tråkigt och trist. Hos Buildor kan du hitta mängder med snygga belysningar för inomhusbruk så väl som utomhusbruk.

[IMAGE=coB1WReNJrHS.jpg]

Här nedan kan du läsa om våra absolut bästa knep när du vill lyckas med belysningen i hemmet!

Punktbelysning

Det här är kanske den absolut viktigaste punkten när du ska inreda med belysning. Många människor gör misstaget av att endast sätta upp en taklampa, vilket enbart ger ett allmänt ljus. Genom att använda flera olika ljuskällor kan du inte bara få ditt hem att se större ut, du skapar även en mysfaktor som är svårslagen. Allmänt ljus är bra, men du bör också ha minst 2-5 ljuskällor till, t.ex. fönsterlampa, bordslampa, arbetslampa m.m.

Lyft lamporna från golvet

Bor du i ett litet hem och vill minimera risken för att det känns ännu trängre med flera golvlampor? Då är det väggbelysning du ska satsa på. Väggbelysning är inte bara vackert och helt rätt i tiden, utan det ger dig även mer golvyta att nyttja i din bostad. En annan fördel som väggbelysningen har är att den i de flesta fall ser till att ljuset riktas uppåt. Det gör att väggen blir mer belyst och ditt hem känns luftigare.

Undvik mörka lampskärmar

Huruvida man vill ha mörka lampskärmar eller inte är naturligtvis en smaksak, men kom ihåg att en mörk lampskärm också kommer att dämpa ljuset väldigt mycket. Du behöver inte ha en vit lampskärm för att få bra med ljus. Vitt är naturligtvis optimalt, men även pastellfärger eller lampskärmar med mycket “hål” eller mönster är ett rekommendera. När vi säger hål så menar vi lampskärmar som är designade på ett sådant sätt att de inte är heltäckande runt glödlampan.

Använd dig av ljusslingor

Det har blivit allt mer populärt att inreda med hjälp av ljusslingor i hemmet. Fördelen med dessa är att de fungerar riktigt bra som punktbelysning när man vill ha det mysigt i rummet, men är även riktigt fina som dekorationer. Placera ljusslingan runt fönstret eller varför inte låta den löpa runt fotänden på sängen. Valmöjligheterna är många och det finns ett flertal olika designers att välja mellan.