Belysning i företagslokaler

När det kommer till belysning finns det mycket att tänka på, både som privatperson och företag. Belysning kan nämligen påverka människors humör och uppfattning av olika saker och produkter. Därför är det extra viktigt för företag att tänka på belysningen i företagslokalerna.

Belysning på ett kontor

Om man har ett kontor där medarbetare sitter och jobbar är det viktigt att ha belysning som är bekväm i flera timmar. Många som arbetar på kontor sitter nämligen på samma plats under väldigt lång tid, varpå det är extra viktigt att ha bra belysning. Om man har belysning som inte är tillräckligt ljus finns det risk att medarbetare får huvudvärk då ögonen måste jobba hårdare. Men man ska inte heller ha för ljus belysning då det kan göra att man kisar med ögonen vilket också kan ge huvudvärk.

Om man har kunder som kommer in på kontoret är det också viktigt att ha stilren belysning. Om man exempelvis driver ett företag som säljer lösningar inom ekonomisk förvaltning är det viktigt att göra ett gott intryck. Detta då köparen av tjänsten förlitar sig på ens kunskaper inom detta område. Företag som specialiserar sig inom ekonomi uppfattas ofta som mycket professionella, varpå kontorslokalerna också bör spegla detta.

Belysning i en butik

När det kommer till belysning i en butik finns det andra saker man bör tänka på. Om det är en klädbutik är det bra att ha belysning som gör att kundernas hud ser brunare ut. Detta då människor i Sverige tycker om att vara lite solbrända, vilket i sin tur gör att kläderna ser bättre ut på kroppen. Detta är bara ett exempel på hur man bör tänka, det finns nämligen flera olika sätt att påverka kunders beteenden genom just belysning.