Trädgårdsbelysning

Trädgården utanför uterummet brukar även den vara försedd med sittplatser här och var. Precis som uterummet, altanen eller uteplatsen är trädgården något av en scen som skiftar kulisser hela tiden. Här vill man gärna sitta även när mörkret faller på och fika, spela sällskapsspel eller äta kvällsmat. Andra dagar vill man kanske sitta i solstolen och läsa klart favoritromanen, lösa korsord eller sticka.

Väggarmaturer och markbelysning

Även utomhus kan det ibland behövas allmänbelysning som med fördel kan placeras på till exempel husväggen. 150 centimeter ovanför marken och med nedåtriktat ljus avger dessa väggarmaturer en harmonisk och behaglig allmänbelysning. På uteplatsens matbord kan man använda sig av till exempel ljuslyktor i kombination med olika sorters solcellsdriven markbelysning.

Träd och rabatter

Det finns många sätt att få trädgården att bli levande även när solen har gått ned. Man kan skapa blickfång med ljusslingor och ljuslyktor i träden. Även rislampor med solceller i skapar magiska miljöer i trädgården. Man får prova sig fram när det gäller såväl vinklar som färger på lyktor och slingor. Många glömmer också bort att trädgårdsbelysningen inte bara är vacker på sommaren. Det är även klokt att ljussätta rabatter och gångstigar till och från huset vilket ger trädgården ytterligare rymd. Här är ljuspollare och markstrålkastare populära alternativ.