Belysningstrender 2019

När det gäller belysningstrender kan man på senare tid framför allt se att attityden har förändrats från en ljuskälla till flera. Även helhetsintrycket och balansen mellan möbler och belysning har blivit viktig. Idag är man betydligt mer mån om att planera ljussättningen i ett så tidigt skede som möjligt och är mer engagerad i såväl planerings- som byggfaser.

Dekorativa ljuspunkter

Idag är det vanligt med accentljus som assisterar allmänbelysning och som både är dekorativ och fungerar som statushöjare, samtidigt är man mån om att belysningen ska passa in i inredningsstilen. Lamp- och belysningsbranschen är minst lika trendkänslig som till exempel modebranschen och många lamptillverkare ser till att hålla sig uppdaterade kring vad som är inne just nu. Färger och material uppdateras vanligen vartannat år.

Trender 2019

2018 var det främst mässing, koppar eller guld som var trendiga på till exempel armaturer. Nu kommer en trend med naturmaterial där både mörka och ljusa träslag samsas. Det blir populärt med både strömbrytare och armaturer av trä. Även glas är på frammarsch, där man kan finna såväl klart glas som rökfärgat. Materialen blir också alltmer taktila, de ska inte bara se attraktiva ut utan också kännas behagliga att ta på. Trendiga lampklassiker är dock alltid inne.